lunedì 21 novembre 2011

Il Singapore Sling

Rick said to the woman, “Where are we – trapped insida a Bob Hope movie?”
The woman at the bar, a nice little brunette, looked at Rick. “Very funny indeed. Is it so wrong for a girl to order a Singapore sling?”
“I am going to have to look it up in my mixology book back here.”
“Don’t bother. I’ll google it on my thingy. Wait a second... there... you’ll need one ounce of gin, a half a ounce of cherry brandy, four ounces of pineapple juice, the juice of half a lime, a quarter ounce of Cointreau, a quarter ounce of Benedectine, a third of an ounce of grenadine syrup, and a dash of Angostura."
Rick looked at the woman. “You are on an internet hookup, aren’t you?”


Douglas Coupland, Player one - What is to become of us: A novel in five hours, 2010, p. 17.

Il Singapore Sling, il più bistrattato dei cocktail, è stato qualche tempo fa riqualificato dall’esperto in liquori del Washington Post che, ricostruitane dottamente la storia, lo riduce all’osso (allo sling!) come segue: ghiaccio, un'oncia e mezzo di kirsch, tre quarti di oncia di gin, mezza oncia di succo di limone fresco, un cucchiaino di zucchero, acqua frizzante.
Miscelate dunque la versione che preferite e brindate a Polaroid!


[Dopo una vita, torna sulle pagine di polaroid alla radio La Rubrica dell'Aperitivo de La Laura! Questa è quella andata in onda mercoledì scorso, per il nostro decimo compleanno.]

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